Na szóval az egész túrógombóc mizéria nálunk úgy kezdődött, hogy Anyukám rengeteg féle és fajta receptet kipróbált, hogy szegény idióta gluténérzékeny gyermeke is egyen e remek étekből...Hát odáig jutottunk, hogy pucéran voltam hajlandó megenni csak, mármint a gombóc volt pucér, nem én. Na de azért csak telnek az évek és változik az ízlésem, illetve én is próbáltam magamnak gombit gyártani, viszont sosem tudtam hogyan is kéne, mert Anyunak mindig olyan jól sikerült nekem meg nem...de hát akkor is kell nekem egy saját recept, nehogy má' ne legyen.
Recept:
- 150g zsírszegény túró
- 25g zabliszt
- és annyi tojásfehérje amitől szépen összeáll
- 1 ek citromlé
- édesítő
- darált quinoapehely
Szóval mint látjátok a nagyon sok bonyi hozzávalót összekeverjük, a quinoapehely kivételével, gombóckákat formázunk és egyesével a felforrt vízbe dobáljuk, amibe előtte egy csipet sót rakunk. Közben reméljük nem esnek szét, megvárjuk míg feljönnek a víz felszínére és még kicsit hagyjuk benne őket, aztán lecsöpögtetve kiszedjük, majd átpasszoljuk a serpenyőbe, amiben időközben a darált quinoapelyhet egy kevés édesítővel megpirítottuk. Megforgatjuk őket és kéééééész is. Utolsó lépés told be az összeset az arcodba.